amsterdam Home sweet home tips

Zomertijd

Zomertijd, zomerkriebels

Zomertijd. Een uur minder slaap en tijd te kort vandaag. Ik ben zo’n druif die daar echt last van heeft en raak er serieus van uit m’n doen. Maar… het is voor een goed doel: lente! Mooi weer, zon, strakblauwe luchten. Iedereen is weer vrolijk, de straten leven, terrassen puilen uit en ja… ook veel kledingstukken gaan weer uit. Vol verbazing keek ik gister naar de fietsers in hempjes, spotte ik zelfs iemand in korte broek, het Vondelpark was alweer afgeladen en ook de teenslippers kwamen weer uit de kast. Brr, mij niet gezien, maar ik ben blij dat mijn voorjaarscollectie weer uit de kast kan. Weg met dikke sokken en laarzen, maar ‘happy socks’ in instappers en open schoenen, trenchcoats en leren jasjes. Jeuj!

sokken in sandalen
Deze vrolijke sokken zijn van Filippa K, ze zijn er ook in het koraal en wit

Voorjaarsmoeheid

Met het mooie weer merk ik ook altijd dat ik weer even moet opladen en moet wennen aan het buiten zijn, het schijnt zelfs een officiele naam te hebben, voorjaarsmoeheid. Even niet helemaal je draai vinden. Want die winter, dat lekker binnen cocoonen, was ook zo slecht nog niet. Lees ik nu mijn tijdschriftje voor het wijd open raam in de zon, een maand geleden lag ik nog op de bank onder een dekentje. Nog niet zo lang geleden at ik stamppot, deze week al heerlijke Limburgse asperges bij Roots! En dat rendierkleedje wat ik deze winter zo graag wilde, ligt er nog steeds niet. En kocht ik vorige week nog een prachtige design stoel, vandaag krijg ik kriebels van de dode bedoeling in de bloembakken voor het raam. Ook daar moet voorjaar in!

huis

De eerste asperges!

Clean

Het jeukt overal; alles moet fris, schoon en clean. De winterkleding heb ik zelfs al voor een deel opgeruimd, zodat er meer plek is voor luchtige voorjaarsitems. Er staat een kan water met citroen en munt in de koelkast, ik verheug me op zelfgemaakte ranja ijsjes en met de geur van Hierbas de Ibiza lijkt het overal zomer. Tijdens deze heerlijke dagen mis ik een eigen buiten, ik was voordat ik naar Amsterdam verhuisde verwend met een grote tuin waar altijd zon was. Een middagdutje in de zon en ik weet zeker dat ik op slag van de voorjaarsmoeheid af ben. Woensdag vertrek ik voor 5 dagen naar Spanje, om te werken met leuk gezelschap. Andere omgeving, Spaans ritme en ik weet zeker dat ik daarna helemaal opgeladen ben om optimaal van de altijd veel te korte zomertijd te genieten, geen jaloersmakende foto’s dit keer, want het lekkere weer blijft hier gelukkig ook nog even. En tot die tijd haal ik het voorjaar maar zoveel mogelijk in huis. En vergaap ik me op de voor mij ultieme zomeroutfit: een witte jumpsuit. Ik ben verliefd op dit pracht exemplaar van Malene Birger.

Malene Birger witte jumpsuit

Gerbera's
Hebben jullie last van de zomertijd? En wat is je favo zomer/voorjaarslook?

[google-maps width=500 height=325]

Sabine de Witte