amsterdam Hotspots

Yoghurt Barn

De hotspots blijven opduiken in de Pijp. Na het gezonde SLA is nu ook de yoghurt trend uitgegroeid tot hippe plek. Als je mij volgt op Instagram is het bijna niet te missen dat yoghurt, cruesli en vers fruit onderdeel zijn van mijn favoriete ochtendritueel. Slow mornings met dat als ontbijt, een kop thee en de NRC Reader, ik heb er zelfs mijn geliefde boterhammen met nutella voor opgegeven. Een hotspot als deze klonk voor mij als muziek in de oren, tijd voor een bezoekje!

yoghurt-barn

Loeilekkere yoghurt

Het concept is simpel: verschillende soorten yoghurt die je zelf kunt ‘pimpen’ met ingrediënten, toppings en vulling. De keus bestaat uit magere yoghurt, boerenland of frozen yoghurt. Vervolgens kies je een formaat en of je het in de Barn wilt opeten of mee neemt. Om het makkelijk te maken heeft de Yoghurt Barn een aantal specials, waarbij je zelf geen losse ingrediënten hoeft te kiezen. Zit daar niets voor je tussen, dan kan je je eigen creatie samenstellen. Afhankelijk van het formaat en de ingrediënten, varieert de prijs. Kies uit o.a. lijnzaad, cruesli, gedroogde cranberries, vers (diepvries)fruit en diverse fruitsauzen en compotes. De Yoghurt Barn werkt samen met verantwoorde en vriendelijke merken, zoals EARTH water, Bocca koffie, Tea Bar thee, Bionade en zuivel uit de Weerribben.

yoghurt-barn-amsterdam

yoghurt-barn-bar

yoghurt-barn-zitkuil

Yoghurt test

Ik testte de Merry Berry special met magere yoghurt, aardbeien compote, frambozen en blauwe bessen en een eigen samenstelling met magere yoghurt, cruesli, frambozen en blauwe bessen in een klein formaat a € 3,95. Het kleine formaat is voor mij net te weinig, maar het verschil met de medium net te groot. Mijn eigen creatie vond ik iets te zuur door de magere yoghurt en ik had verwacht dat honing op tafel zou staan. Helaas, honing wordt gezien als ’topping’ en daar moet je gewoon je portemonnee voor trekken… Niet helemaal passend vond ik, dus in plaats van honing nam ik genoegen met de wel gratis bruine suiker van tafel.

yoghurt-barn-ontbijt

yoghurt

merry-berry

Barn

Het interieur is super gestyled en doet mij denken aan een Scandinavische boerderij (barn). De ruimte is opgesplitst in 2 aparte ruimten boven, een zitkuil met wat meer privacy achterin en een stamtafel en kleiner aantal tafels langs de zijkant. Gezellig en modern, niet te boerderij-ig (zoals Omelegg). De ‘loei’ spreuken doen daar in mijn ogen afbreuk aan. Misschien komt dat door mijn associatie met boerderijen en loeiende koeien (afkomst), maar mijn eetlust wordt niet bevorderd door ‘loeilekker’. Te plat voor de stijl van het interieur is mijn bescheiden mening.

yoghurt-barn-boven

yoghurt-barn-interieur

yoghurt-barn-de-pijp

loeilekker

Wat is er zo leuk: naast plek om yoghurt te eten, kun je er ook een dag(deel) werken, de Yoghurt Barn is aangesloten bij Seats2Meet.
Wat kan er beter:: fooi vragen terwijl je zelf je bestelling mee moet nemen, diepvriesfruit wat te koud is en ongezonde tova-achtige sausjes passen niet helemaal bij de gezonde beleving die ik er had verwacht. Je kunt er momenteel alleen pinnen en de iPad kassa kan geen gespecificeerde bonnen uitdraaien, minder geschikt voor een zakelijke ontbijtafspraak dus.
Extra punten:: het interieur is prachtig, over het concept is absoluut nagedacht en op het eerste gezicht lijkt alles te kloppen. Er is een uur gratis wifi bij een aankoop.

Sabine de Witte