Reistips

The Great Gatsby

Een enorme tv-kijker of film liefhebber ben ik niet, maar zo af en toe zit er iets bij wat ik per se wil zien. The Great Gatsby verschijnt pas half mei (in Nederland), maar is zo’n film waar ik op zit te wachten. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik hoorde dat er een verfilming van het boek van Scott Fitzgerald kwam. Vroeger was het verplichte kost bij Engelse les, toen ik studeerde viel ik er regelmatig mee met mijn handen in slaap en ook op mijn iPad staat hij ge├»nstalleerd. Heerlijk! Waarom ik denk dat de moderne verfilming de moeite waard is?

Sterrencast The Great Gatsby

Een goede film staat voor mij bij een sterke cast. Met namen als Leonardo di Caprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire, Isla Fisher en nog een groot aantal minder bekenden, heb ik daar alle vertrouwen in. Leonardo heeft in het verleden bij diverse verfilmingen laten zien hoe hij kan transformeren in allerhande karakters. Ook wie er achter de camera’s de regie heeft, staat garant voor spektakel. Baz Luhrmann regisseerde ook Moulin Rouge en Australia, niet de minste films dacht ik zo. Tel daar de kostuums, ontworpen door niemand minder dan Miuccia Prada bij op en alle ingredienten voor een kijkcijferhit zijn aanwezig.
Bijna wekelijks kijk ik even naar de trailer en zwijmel ik mee in het verhaal, met de muziek. Prachtig!

the great gatsby trailer

great gatsby

Over het verhaal wil ik niet te veel vertellen. Ik vind dat dit echt een boek is wat iedereen gelezen moet hebben! Heb jij het boek al gelezen en kijk je uit naar de film?

http://youtu.be/ukgJDXbD89A

Sabine de Witte