amsterdam design Hotspots Travel

Tangerine

Tangerine oranje

Kleur bekennen

Een tijdje geleden schreef ik dat ik het liefst kleur zou uitbannen en alles wit zou zien. Inmiddels heb ik een obsessie voor oranje. Of, zoals de fashion wereld het chiquer noemt: tangerine. Deze liefde is bij mij niet vanwege de trend, oranje is al langer een hoofdkleur. Zo is oranje duidelijk aanwezig in mijn huis, nagellak collectie en mijn favoriete acccessoires van Hermes in de bekende oranje doosjes.

Smeg oranje koelkast

oranje shop items

Oranje boven


Voor deze trend was oranje op een normale dag in Nederland dragen eigenlijk not done. Oranje is de kleur van nationalistisch support en wordt gedragen bij evenementen waar we onze Nederlands’ trots willen laten zien, namelijk op Koninginnedag, bij voetbalwedstrijden van het nationale elftal en andere sportwedstrijden waar ‘wij’ spelen. De tangerine trend was dus even wennen, maar inmiddels zie je steeds meer oranje op straat, ook op doodgewone dagen. Inmiddels is het EK en daarmee de oranje gekte in Nederland losgeslagen. Gisteren werd de eerste wedstrijd gespeeld, en ondanks een tegenvallend resultaat gaat iedereen woensdag weer in oranje over straat.

ek 2012 oranje fans

oranje fashion trend

Tangerine tinten

Tangerine moet je staan. Niet iedereen komt weg met oranje en ook de tint maakt wel degelijk verschil. Soms staat het je wel als kleding, maar is oranje in je make-up weer geen gezicht. Ik kom er gelukkig bij beide mee weg en draag graag in plaats van een knalrode lipstick oranje. Origineler, zomers en het matcht beter bij mijn outfits. Oranje is makkelijk te combineren met grijs, wit, zwart, groen en donkerblauw. Hou je niet van de alles oranje trend, dan kan je oranje ook goed gebruiken als accentkleur in accessoires. Dat fleurt en valt lekker op.

tangerine hermes

make-up oranje

outfit EK

Pantone riep Tangerine zelfs uit tot kleur van het jaar!

Draag jij oranje? Kan je je vinden in deze trend, of sla je liever over?

Hippe mannen in oranje

De oranje trend is niet alleen te zien in de dames mode, maar oranje ‘mag’ ook voor mannen. Een goed excuus om tijdens het komende EK niet met een smoezelig en vaal oranje shirt naar de voetbalwedstrijden te gaan, maar een beetje hip en gekleed rond te lopen. Even geleden ging ik met Patrick langs de winkel van Joe Merino in de Kerkstraat in Amsterdam. Hier heeft dit nieuwe mannenmerk zicht gevestigd in een concept store waar je welkom bent voor koffie, om te werken en voor mooie truien van merino wol. Verkrijgbaar in allerlei kleuren, van hip oranje tot klassiek donkerblauw en in vele maten. Gemaakt van de beste merino wol zijn het prachtige kwaliteitstruien die niet na 2 keer dragen gaan lubberen. Gaat een knaloranje trui je te ver, dan kun je natuurlijk ook voor een veiligere kleur gaan. Leuk detail is de oranje streep op iedere rechtermouw en de oranje trui heeft zelfs rood-wit-blauw als accent. Via de kortingscode ‘patjem’ kun je deze merino wol truien nu bestellen met 15% korting! Gratis tip voor vaderdag, of subtiele hint voor mannen met slobber truien 🙂

oranje trui met holland detail

Sabine de Witte