amsterdam Hotspots

Sweet Cup & Quartier Putain

Goede koffie, daar valt geld aan te verdienen. In grote getale poppen de ‘special coffeebars’ uit de grond. Eerst kwam Two for Joy met originele bonen, speciale koffies en live koffiemaal sessies, als antwoord op de waterige Starbucks koffie. Sinds dit jaar is het helemaal feest en sinds een maand ben je bij Sweet Cup aan het juiste koffie adres.

Sweet Cup met passie

Sweet Cup heeft lef: een vestiging in de Lange Leidsedwarsstraat. Geen A-locatie, maar een plek met potentie. Je moet ‘t alleen net even weten te vinden. Of als toerist met je brakke hoofd van een brute Leidseplein avond, op zoek naar koffie om mee te herstellen, toevallig langslopen.
Als je de weg naar Sweet Cup eenmaal hebt gevonden, dan wil je geen ander adres voor je kop koffie meer. Sweet Cup is relatief klein, met ongeveer 8 plekken. Behalve voor koffie kun je er terecht voor WiFi, een stuk taart of croissant, een goed gesprek of een therapeutische aai-sessie met huishond Sjef. De eigenaren zijn super vriendelijk, enthousiast en gepassioneerd en serveren je van ‘s ochtends vroeg 7.00 tot ‘s avonds 18.30u verse koffie in verschillende varianten. Een fijne plek voor een inspirerende kennismaking, om tussen je afspraken door even bij te laden met een cafeïne shot of om uitgebreid met je krant te gaan zitten genieten.

sweet-cup-coffee

sweet-cup-sjef

De Koffie Omfiets Kaart

Sweet Cup doet samen met nog 7 andere coffeebars mee met de Koffie Omfiets Kaart. Het idee: je fietst bij alle 7 koffiebars langs, bij je koffiebestelling krijg je een stempel en bij een volle stempelkaart kun je bij een van de deelnemers een gratis koffie krijgen. Slim, want zo wordt je extra gestimuleerd om out of your comfortzone te komen en andere koffiezaken in een andere buurt te bezoeken. Deelnemers zijn: Head First Coffee Roasters, de Espressofabriek, Koko coffee & design, Screaming Beans (Hartenstraat) en Trakteren. Omfietsen voor je koffie dus.

koffie-omfiets-kaart

Quartier Putain

Ook net open: Quartier Putain. Bijzondere naam met een knipoog naar de buurt. Quartier Putain zit namelijk op het Oudekerksplein op de Wallen. Ofwel in het red light district waar volgens een mannelijke toerist waarmee ik vorige week in de tram aan het praten was, altijd de zon schijnt. Dus. Quartier Putain is een koffiesalon met speciale koffie, een jukebox waar iedere klant een muntje voor krijgt zodat je nooit kan zeuren over de muziek en een bovenverdieping waar je van bovenaf uitkijkt op de dagelijkse gekte op- en rondom de Wallen. De naam is een knipoog naar omgeving en het Parijse Quartier Latin, het idee komt uit de creatieve koker van Top Notch. Behalve goede koffie schenken moeten er ook muziek, literatuur- en kunst events gaan plaats vinden.

quartier-putain-uil

quartier-putain

Sabine de Witte