Home sweet home

PS, ‘live webwinkelen’ en hippe haaksels

Gisteravond lag ik uitgeteld op de bank, te bladeren in mijn maandelijkse pakketje VT Wonen, 101 Woonideeen en de Ariadne atHome. Ruw werd ik uit het bijwerken van mijn wishlist en inspirerende brainstorm gewekt door het nare bericht over het overlijden van Martin Bril.

Toch stond ik vanochtend op met veel ideeen in mijn hoofd, inspiratie om weer het een en ander aan te passen en aan te schaffen. Het kriebelt, alles moet weer anders, al zijn het maar kleine aanpassingen. Dus snel bloggen, tussendoor de super witte was buiten hangen (BEE whitener werkt ook naar tevredenheid) en dan weer druk aan de slag.

Als eerste blijven de gemoederen hier in huis bezig over de eetkamerstoelen. Na de lelijk groene stoelen uit de keuken van mijn broers studentenhuis, die ik op wilde knappen maar genadeloos werden afgeschoten door lief, heb ik al vele voorstellen gedaan. Bij Combitex leuke gezien, leuk geprijsd, maar lief heeft weinig zin in een tippeltje naar Noord-Scharwoude om alleen te kijken. Los van het feit dat hij het niet ziet zitten om 4 stoelen in de auto te moeten proppen. Een terrashaard van een roestige gasfles a 40 kilo uit Leerdam, no problem, maar stoelen… Vervolgens schreef ik deze week dat we bij het Funda’en leuke hadden gezien. Maar IKEA, dus bij voorbaat een No Go van lief. Te wankel, te laag, te nep, alle standaard verhaaltjes heeft hij klaar. Intussen erger ik me alleen mar aan die lelijke krabpalen, terwijl de katten ze nog naar hartenlust verder naar z’n grootje werken. Zelfs als we erbij zijn! Maar in de VT Wonen van deze maand zag ik ze. DE stoel. Stoer. Grijs. Betaalbaar. Uit de PS collectie van IKEA. ‘Bijzondere, creatieve oplossingen voor je huis’. Meer uitgesproken design dus. Saga heet ze. Twee ervan wil ik er. In combinatie met twee witte Ingulf’s. Lief vind de Saga’s te laag. Maar wil het wel even in het echt zien. Dus ik denk dat in plaats van 4 stoelen, er eerst maar een eettafel in de auto moet. Ik zal ze krijgen. Op korte termijn. Die nieuwe stoelen. Misschien een bezoekje aan de Kringloop wagen. Wie niet waagt…

Stoel Saga

Stoel Saga

Stoel Ingulf

Stoel Ingulf

Op een druilerige winterdag doe ik niets liever dan webwinkelen. Niet altijd om te kopen, maar om lekker te gluren. Een van mijn favorieten is Flavourites. Een verzamelsite met webwinkels in verschillende categorieën, van mode tot cadeau en interieur. Er komen enkele voor uit Meppel! Flavourites heeft nu de leukste webwinkels in een boekje gezet. Speciaal voor die dagen. Of voor de jacht op een bijzonder cadeau. Verkrijgbaar bij V&D voor €9,95 (en via de site zelf natuurlijk). Dat wordt dus een bochtje om vandaag.

Flavourties Shopgids

Flavourties Shopgids

Behalve met dit gidsje op de bank, is er op zaterdag 9 mei aanstaande de mogelijkheid om 8 webwinkels in Meppel daadwerkelijk te bezoeken. Dus niet bestellen via internet, maar rondsnuffelen en kennis maken met de personen en de ruimtes achter de webwinkel. Een erg leuk initiatief. Lief wil wel mee naar een van de acht. Nog vrijwilligers voor die andere zeven? Voor meer informatie, de deelneemsters en de route kun je kijken op de site van ZussenenCo, Les Filles, Oliver’s Home, Isabella Brocante, Porselein en Tafel en Kikidoe. Voor elk wat wils dus. Uiteraard groot in mijn agenda gemarkeerd!

Ten tijde van recessie is recyclen en handwerk booming. Het is relatief goedkoop, duurzaam en origineel. Al een tijd verveel ik jullie met de Urchin Poef die ik zo graag wil. Op WoonIdee zag ik een superleuk ’tuinsetje’ van HeinsHome Design (al wist ik dat toen nog niet). Het blijkt gehaakt(!).  Breien is veel werk, maar haken is ook niet het minste. Lekker pietepeuterig. Op mijn wishlist dus, als ik ooit een serre heb. Ook ben ik via Twitter in aanraking gekomen met een dame die haar handen graag laat wapperen. Ze haakt iPhonehoesjes. Toen ik het voor het eerst hoorde vond ik het een beetje vreemd. Misschien zelfs achterhaald. Wat moet de nieuwe techniek met oud handwerk? Maar het is leuk! Alle kleuren, met een werkje, kraaltje of knoopje. Van lief mag ik ze niet kopen, want ik heb al menig hoesje liggen en gebruik er eigenlijk maar 2 echt. Van mezelf mag ik me er best op trakteren, als ik eind mei de GO krijg om verder te gaan met m’n afstudeerklus.

Heins Home Design

Heins Home Design

Gehaakte iPhonehoesjes door @Ellemijn

Gehaakte iPhonehoesjes door @Ellemijn

Niet alleen in de gure, koude wintertijd mogen we ons warmen aan grove breisels en secuur haakwerk. Ook deze zonnige lente en hopelijk zonnige zomer kunnen we ons vergapen aan fel gekleurd handwerk. En aan nog veel en veel meer moois wat ik weer heb voorbij zien komen, maar ik ben eigenlijk al te lang bezig met dit ene blogje. Binnenkort meer over die leuke kussenslopen, geinige ophangrobot, super hip behang voor je walk-in-closet, Shutter look-a-like Luxaflex, slapen in een capsulehotel, toffe peren bij StrandWest, ontwerper Thijs Murre en de opvallende tuincollectie van Ikea. Updates over nieuwe dingen in ons huiske volgen gauw!

Geniet van Martin Bril-dag! (Wel met een rokje natuurlijk!)