design Home sweet home

Pinterest: pinnig

Pinterest; pin me er niet op vast

Een 1.0 opbiechting: ik ben een prikbord fan. Krijtbord is ook leuk, maar een prikbord maakt iets heel persoonlijks van alledaagse dingen. Het rooster van de sportschool, de reservesleutel, een familiefoto, een krantenknipsel waarin een bekende is genoemd, een plaatje uit een magazine met een mooie bank etc. Sinds ik kleiner woon, me vooral op digitale dingen richt en ik praktisch nooit thuis ben, is het prikbord in de vergetelheid geraakt. Op de koelkast plak ik nog wel eens iets met een magneetje, maar altijd op de kant die niemand ziet. Maar sinds kort is er een digitaal alternatief; Pinterest. Het is zelfs meer dan een prikbord, eigenlijk is het een moodboard. Waar je alles wat je leuk vindt op vast kunt pinnen. Al een tijdje pinde ik er af en toe iets op, sceptisch, want het is best tijdrovend. Maar de mogelijkheden en de boards van anderen werken aanstekelijk. Menig pin heb ik inmiddels al geplaatst…

Mobiel moodboard

Pinterest kun je achter je computer doen, maar ook op je mobiel. Eigenlijk is het een soort Fashiolista voor alles! Leuk als je ergens moet wachten of onderweg iets tegenkomt wat je mooi vindt en wilt delen. Zelf vind ik het erg handig om als ik magazines lees de dingen die mij inspireren meteen op Pinterest te zetten. Inmiddels werkt de mobiele applicatie weer stabiel en kan je ook makkelijk via je telefoon iets uploaden. Wel zo handig. Al je pins kun je handig categoriseren, je hebt een paar standaard boards, maar je kunt ook je eigen toevoegen. Zo creatief ben ik nog niet bezig geweest, want veel van mijn items vallen in de standaard categorie├źn. Travel, For the Home, Books worth reading, Places etc. Volg mij op Pinterest of vraag mij om een uitnodiging! Ook zijn er al ware kunstwerken te ontdekken. Ik verdenk deze 21 fanatiekelingen van het opzeggen van hun vaste baan, want waar halen ze anders hun tijd vandaan?

Helaas is er een boel gebrek aan creativiteit bij (nieuwe) online platformen, copycat Pinspire heeft niet eens de moeite genomen om andere kleuren te kiezen. Voordeel is dat het in alle talen beschikbaar is, het andere voordeel wat ze hadden heeft Pinterest nu ook: een Pin it button voor in je browser, om alles snel toe te kunnen voegen.

SabineDeWitte Pinterest

Sabine de Witte