Reistips Travel

De perfecte dag in Wenen – #myperfectday

Afgelopen mei mocht ik Wenen ontdekken. Een stad die bekend staat als klassiek, met veel tradities en gebruiken. Maar Wenen heeft meer te bieden. Mijn uitgebreide report volgt komend weekend, maar om jullie alvast een beetje in de stemming te krijgen, deel ik graag dit project. #Myperfectday is een interactief platform van inwoners van Wenen die je mee op sleeptouw nemen. Interactief nemen de Vienna hosts je mee op tour langs favoriete plekken en activiteiten. Je kunt ondertussen ‘overstappen’ op een andere host. Zo ontdek je het beste tips en spots die passen bij jouw wensen en interesses.

Zes bewoners en hun Wenen

Wil je Wenen ontdekken, loop dan mee in de voetsporen van de coole Erdem. Trendy, modern Wenen zie je door de ogen van streetartkunstenares Isa. Julian, hoofdredacteur van een online magazine “for progressive men” neemt je mee voor een ontspannen dag in de natuur. Met Jean-Paul, de eigenaar van een zilversmederij, leer je waar je in Wenen terecht kunt voor verfijnd eten en cultuur. Pilar beleeft haar perfecte dag als klassiek en afwisselend. Muzikante Violetta neemt foodies mee naar de beste slow food plekjes en biologisch eten.

sachertorte

silberschmiede1

palmenhaus1

Interactieve tour

De 6 bewoners nemen je in hun filmpjes mee op hun perfecte dag in Wenen. De beelden zijn afgelopen zomer gemaakt, maar alle leuke plekjes zijn ook prima in de herfst en winter te bezoeken. De filmpjes bevatten foto’s, tekst en panoramabeelden die je tussentijds kunt bekijken. Is je Duits niet zo goed? No problem, de Engelse ondertiteling maakt alles begrijpelijk. Om je Wenen trip alvast goed voor te bereiden kun je ook een citymap downloaden met alle 6 de routes. Ben je na het zien van de filmpjes enthousiast? Doe dan mee met de wedstrijd op MyPerfectDay en maak kans op een reis naar Wenen!

weinberge2

museum

museum-quartier

De interactieve tour en de wedstrijd staan op “My Perfect Day in Vienna” op myperfectday.wien.info en op het YouTube-kanaal youtube.com/Vienna

.

Sabine de Witte