Hotspots Reistips Travel

Nhow Hotel Berlijn

Nhow Berlijn: muziek, muur en comfort

Het is alweer een tijdje geleden dat ik genoot van ‘rauw’ Berlijn. Hotels in Berlijn ken ik niet echt, omdat ik eerder vaak via via in een appartement sliep. Dit was mijn eerste Berlijn hotel experience, en dat was een hele goede! Ik zat in het Nhow hotel, onderdeel van de Spaanse keten NH Hoteles. Dit hotel noemt zichzelf ’the music and lifestyle hotel’ en ligt op de rand van de hippe wijk Friedrichshain, aan de Spree. Het eerste wat je opvalt in het hotel is het overdadige roze, zowel in de algemene ruimten als in de kamer. Maar als je daar doorheen kijkt, zie je mooi en opvallend design, bijzondere lift schilderingen en de weerspiegeling van het water op het gebouw.

Nhow Berlijn hotel

Nhow; oost en west

Het Nhow Berlin hotel ligt aan het water en heeft daar handig gebruik van gemaakt. Langs het water staan stukken muur, die bewerkt zijn door diverse kunstenaars. Mooi om ’s ochtends langs te lopen voor het ontbijt en indrukwekkend als je beseft dat deze muren onbewerkt echt daar hebben gestaan om de stad op te splitsen in Oost en West. Het ontbijtbuffet is echt geweldig, erg uitgebreid, koffie, thee, eieren en andere warme gerechten kun je bij het personeel bestellen, maar ik wist echt niet wat ik moest kiezen.

Nhow Berlijn Mauerpark

Terras Nhow Hotel Berlijn

Berlin Nhow

Het Nhow hotel is behale roze voorzien van alle gemakken. Het Fabrics restaurant wordt gerunt door culinair talent Patrick Rexhausen en het interieur is afgestemd op de keuken door ontwerper Karim Rashid. De kaart speelt in op het seizoen en weet van klassieke gerechten een moderne fusion te maken. Daarnaast heeft het hotel en fitness en spa. Ik ben er niet geweest, maar het moet er futuristisch mooi uitzien. Grote fan was ik van de grote badkamer, de spiegel-tv, de goedgevulde minibar met Cool Berlin reisgids en de roomservice. Gezonde en lekkere gerechten zonder belachelijk hoge roomservice toeslagen.
Het Nhow hotel is hip en happening! Er worden veel evenementen gehouden en het is daarom ook prima als zakelijk hotel, hoewel het een groot nadeel is dat er geen gratis WiFi in de kamers is. In de lobby wel, maar daar moet je een inlogcode vragen en het is er tergend langzaam.
Toch krijgt dit 4-sterren hotel van mij ook dikke 4-sterren. Een comfortabel verblijf waar het personeel er alles aan doet om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, voorzien van luxe en service zonder meteen ingedut en saai te zijn!

berlijn nhow hotel

Nhow restaurant Berlijn

Voor meer Berlijn reistips, kijk bij mijn Berlijn ervaringen!

Sabine de Witte