amsterdam Hotspots Travel

Mint Hotel; hotel with a view

Mint Hotel Amsterdam view

Mint Hotel Amsterdam; frisse wind in hotelland

Slechts anderhalve week geopend, maar nu al niet meer te ontzien. Mede dankzij de grote (meer dan 500 kamers en een opvallend pand aan het water, Oosterdokseiland) en de opvallende indeling: alles gaat om het uitzicht. Het Mint Hotel Amsterdam, onderdeel van een Schotse keten, begint met Amsterdam haar eerste avontuur op het vaste land. En wat voor. Met zoveel kamers, plek voor ruim 1200 couverts en een Skylounge met uitzicht over de hele stad, heeft het zich nu al duidelijk op de kaart weten te zetten. Omdat ik gek ben op nieuwe plekken ontdekken, cocktails drinken op grote hoogte en wel benieuwd was naar de binnenkant van dat enorme pand aan het water, ging ik in op de uitnodiging van een rondleiding.

Hotel voor meer dan een overnachting

Het hotel richt zich vooral op zakelijke reizigers die naar Amsterdam komen voor evenementen. Het hotel zelf heeft ook ruimte voor conferenties en vergaderingen, dus mocht je een evenement organiseren en nog op zoek zijn naar een locatie; deze is het overwegen waard. Het hotel heeft overal veel daglicht en uitzicht dankzij het gebruik van glas, veel glas. Ramen kunnen open, dus je hoeft niet in een warme, bedompte ruimte weg te doezelen bij vergaderingen of lezingen, wat ik anders vaak ervaar bij conferenties. Naast overnachten, eten en conferenties heeft het hotel 3 uitstekende keukens en de mogelijkheid om er te trouwen en daar het feestje te vieren. Het hotel is stijlvol strak, met een knipoog naar de afkomst (namen meetingrooms). De kamers zijn ingericht door Nick Dodd van Bennetts Associates en bevatten alle luxe en comfort die je je kunt wensen. Vooral de gepersonaliseerde Macs vielen erg bij mij in de smaak. Te gebruiken als computer met internet, tv, dvd-speler (DVD’s zijn gratis te huren bij de receptie) en om uit te checken en je factuur te bekijken. M+R Interior Architects zijn verantwoordelijk voor de invulling van de overige openbare ruimten.
Extra +1 voor de ‘privacy tables’, mocht je tijdens je diner toch wat meer privacy wensen, geef dit dan aan bij je tafelreservering en je krijgt een speciale plek.

Skylounge met uitzicht voor iedereen

Hoewel het in Nederland nog steeds niet erg gangbaar is om naar een hotel te gaan zonder afspraak of overnachting, gaat het Mint Hotel hier in Amsterdam ongetwijfeld verandering in aanbrengen. Op de 11e etage zit de Skylounge, een (cocktail)bar met uitzicht over de hele stad en een heerlijk terras. Een simpele kaart, gebaseerd op de Schots/Engelse keuken met een moderne twist. De Fish & Chips is zeker een aanrader. Goede thee in mooie verpakking (belangrijk voor een theeleut als ik), mooi interieur, lekkere muziek (Berry, de muziektip waar ik dankzij Duurt-Lang aan verslingerd ben zou er heel gepast zijn) en 360 graden uitzicht over de stad Amsterdam. Ik genoot er op zondagmiddag, terwijl ik aan het werk was. Het hele hotel heeft overal ook nog eens gratis wifi. Je snapt, ik heb een nieuwe hotspot gevonden! En ik ben niet de enige enthousiasteling!

Wil je een dagje werken met uitzicht, of je vrijmibo eens ergens anders houden? Mint spices it up!

Mint Hotel Amsterdam view

Amsterdam Mint Hotel

Skylounge Mint Hotel

Standard Room Mint Hotel Amsterdam with a view

Update Mint Hotel is Double Tree by Hilton

In december 2011 is het Mint Hotel overgenomen door het DoubleTree by Hilton en heet het dus ook geen Mint Hotel meer.

Sabine de Witte