amsterdam tips

Hotspots voor originele cadeaus

amsterdam hutspot

Vandaag geen kant-en-klare cadeau tips, maar hotspots waar je terecht kunt voor originele cadeaus. Soms wil je gewoon wat anders geven dan standaard cadeaus als geurtjes, sieraden en sloffen. Ik geef graag cadeaus die ik uitkies op de persoon. Bij deze adressen slaag ik altijd!

Mendo

De mooiste boekenwinkel ever. Als je van koffietafel boeken houdt is Mendo de hemel op aarde. Er zijn boeken in verschillende prijsklassen, je kunt zelfs online bestellen en natuurlijk moet je jezelf te trakteren op een prachtexemplaar. Vergeet ook niet de Taschen boekenstandaard te geven, zodat het boek een mooi plekje krijgt en daardoor regelmatig van bladzijde wordt gewisseld. Zie je zelf door al die prachtige bomen het bos niet meer? De verkopers geven uitstekend advies en weten precies welke exemplaren ze in de winkel hebben staan!

Skins Cosmetics

Van geurkaars tot parfum, van make-up tot wasmiddel. Een snoepwinkel voor liefhebbers die zichzelf met exclusievere merken verwennen. Ook Essie nagellak, Diptyque producten en Mason Pearson haarborstels voor ouder wordende zusjes doen het goed!

Hutspot

Deze conceptstore is sinds afgelopen weekend weer open, dit keer op de Van Woustraat. Op de 2 verdiepingen vind je kunst, foto’s, een gezellige coffeebar, herenkleding, First of August vintage fashion, bow ties, globes en veel meer bijzondere wannahaves. Hutspot is een bijzonder initiatief ook van 4 mannen die inspelen op (tijdelijk) leegstaande winkelpanden, kleine ondernemers die plek zoeken om hun spullen te verkopen en kunstenaars die graag hun werk laten zien. Ik ben erg blij met deze aanwinst voor de Pijp en het enthousiasme waarmee de producten die er worden verkocht door de selectie komen.

amsterdam hutspot

Options

Ik schreef al een paar keer over Options, maar deze winkel is gewoon een van mijn favorieten. Voor kleine cadeaus, originele kaarten, Malin & Goetz producten, Hay design en Muuto lampen. Erg leuk is de Facebook pagina waar ze wekelijks leuke cadeau ideeën posten.

Store without a home

Een soort Options, maar meer gericht op interieur & design. Na een aantal omzwervingen is Store without a home inmiddels genesteld op de Haarlemmerdijk en kun je er online shoppen. Hoe leuk is deze klok? Of deze lamp?

paperpulp

Wat zijn jouw favoriete shop adresjes voor het inslaan van cadeaus?

Sabine de Witte