amsterdam Hotspots

Hotspot: COTTONCAKE

COTTONCAKE; waar reizen en ontdekken samen komen

Na een heerlijke week in zonovergoten Barcelona begon ik gisteren aan een grijze, druilerige zondagochtend. Op jacht naar een leuk ontbijttentje in de Pijp, kwam ik toevallig langs COTTONCAKE. Net 5 dagen open, maar het was al gezellig druk. COTTONCAKE is een winkel voor (dames) mode, boeken, fotografie en mooie gimmicks. COTTONCAKE is ontstaan uit een droomwens om een plek te creëren waar reizen en ontdekken samen komen. Naast winkel is COTTONCAKE ook een café, waar ze producten verkopen uit de buurt. Je weet dus echt wat je eet en van wie.

amsterdam cottoncake

boeken cottoncake

cottoncake kast

COTTONCAKE café

Het woord ‘café’ is niet helemaal wat de lading dekt. Er is een verhoging achter in de zaak met wat tafels, in het begin van de winkel is een bar en er tegenover en naast staan nog wat bankjes. Ze serveren koffie van Two for Joy, een van mijn favoriete koffietentjes in Amsterdam. Brood komt van bakkerij Brood, waar ik sinds mijn suikervrije dieet zuurdesembrood koop. Vleeswaren komen bij buurtslager Noz vandaan en ook de olijfolie, thee en andere producten worden geleverd door specialisten uit de buurt. Een prachtige samenwerking, wat ik vaker zie in bijvoorbeeld Spanje, maar in Nederland nog maar weinig tegenkom. Heel blij werd ik van de Evermore kamille thee en de yoghurt met granola en vers fruit, geserveerd in een weckpot. Wat een fijne plek en een enorme aanwinst voor de buurt!

evermore thee bij cottoncake

ontbijt cottoncake

amsterdam cottoncake de pijp

COTTONCAKE Mission

Wat ik mooi vind is dat er een verhaal zit achter het ontstaan van COTTONCAKE. Een gedachte waar ik me helemaal in kan vinden, want dat is wat reizen zo leuk maakt voor mij, de vele ontdekkingen. Alsof je ogen veel meer zien en scherper zijn!
“COTTONCAKE is our dream coming true. A dream that arose from a passion for travelling and discovering. For cappuccinos with perfect froth. For edgy, renewing brands. For fine, organic food. For the softest fabrics. For detail. For art. For Berlin, Melbourne, London and New York.
At COTTONCAKE we bring all of these influences together in one store. Showcasing everything we’ve found and fell in love with. We will never settle for “just another product”, but continuously search for those things that give us that love-at-first-sight feeling. Sharing these little treasures with you is what we love doing most. Because it’s no fun keeping it all to yourself.”

lunch cottoncake

COTTONCAKE zit op de 1e van der helststraat 76-hs in Amsterdam, aan de website wordt nog gewerkt.

[google-maps width=500 height=333]

Sabine de Witte