Travel

Hoezo generatiekloof?

Vandaag zou ik computerles geven aan opa. Mijn opa van 76 redt zich inmiddels met het bekijken van websites zoals marktplaats en nu.nl.
Maar hij is een ijverige vut-ter, die de dagen doorkomt met het timmeren van kippenhokken, vogelhuizen en eventuele opdrachten van (klein)kinderen.
Zijn bouwsels verkoopt hij via marktplaats. Geholpen door een oom die de advertenties voor hem maakt. Advertenties die hij na dagen weer terug kan vinden.

Zijn bouwsels vinden gretig aftrek. Na een telefonische afspraak komen de mensen naar het pittoreske R. om met een aanhangwagen of busje het gevaarte op te halen. Voor de oudjes altijd een leuke nieuwe kennismaking en vaak is er een klik en drinken ze koffie.

senior-computer-mouse-6-16-05

Opa heeft nu de ambitie om zelf de advertenties te kunnen maken en plaatsen. En te kunnen reageren op de advertenties die hem aanspraken. Hij wil zelfs leren e-mailen. Dat mijn opa nog zo met de tijd mee gaat, dat had ik nooit gedacht. Het kost wat tijd en moeite, bloed, zweet en tranen, maar na lang genoeg oefenen en uitleggen, lukt het hem uiteindelijk. Oma moet er maar weinig van hebben. Die kijkt af en toe, hoofdschuddend, over zijn schouder om te kijken wat hij nu weer doet.

Onze afspraak is dus nog even verzet, hij moet nog even geduld hebben met de advertenties en het leren mailen. En ik zal hem maar niet vertellen van mijn blog-nominatie. Hij weet toch niet wat het is. Maar trots zal ie vast zijn.