Travel

Grensverleggend

Als je me een beetje volgt dan weet je dat ik met enige regelmaat in het buitenland verkeer voor werk. Uiteraard kan ik dat altijd combineren met aangename prive momentjes. Maar wat iedere keer weer erg vervelend was; online en bereikbaar blijven zonder hoge telefoonrekening achteraf. Dat leek zelfs onmogelijk. Afgelopen maand, na een week Spanje en paar dagen Parijs, kreeg ik een telefoonrekening van 21 kantjes. Slik. Niet alleen om het aantal papiertjes, maar vooral om het bedrag aan de eindstreep.

Daar is een vrij eenvoudige oplossing voor. Het heet Droam en houdt in dat je door middel van een mifi-ontvanger met buitenlandse SIM-kaart voor een vast bedrag per dag online kan. In mijn geval: een euro per dag voor 50MB data. Voor de leek; dat is een behoorlijke missie om op te krijgen. De hele dag door je mail ontvangen, openen en beantwoorden en de hele dag door Twitteren is niet genoeg om dat op te gebruiken.

Met Droam krijg je dus geen verrassingen achteraf, hoef je niets van de online wereld te missen of je onbereikbaar te voelen. De bedenker, @attore, is hard bezig om deze optie in zoveel mogelijk landen aan te bieden. Weet je dat je lange tijd naar het buitenland gaat en zie je er tegenop om niet continue online te kunnen zijn? Droam huren is de oplossing!

Voor meer informatie kijk op droam.nl of vraag via Twitter onder de hashtag #droam naar ervaringen en vooral besparingen!

Lees hier een artikel uit De Telegraaf over Droam en de oprichter Phillip Actor.

Sabine de Witte