amsterdam Hotspots Reistips tips Travel

Door het oog van de camera

Prachtig beeld

Dat ik van fotografie hou is inmiddels wel duidelijk. Zelf schiet ik geen professionele plaatjes, maar met mijn iPhone weet ik mooie momenten best leuk op de gevoelige plaat te zetten, al zeg ik het zelf. Wat ik ook leuk vind, is om nieuw talent te ontdekken. Mensen die weten hoe ze dat moment, wat ze zien als ze door de lens kijken, zo mooi weten vast te leggen dat het je aangrijpt. Of meesleept. Of aan het denken/ durven/ dromen zet!
Zo ontdekte ik de afgelopen maand 2 veelbelovende (internationale) talenten.

Sophie van der Perre

Als je al bij hotspot Cottoncake bent geweest, heb je de foto’s van Sophie ongetwijfeld gezien. Deze trekken zeker de aandacht, zowel de grote als de kleine. Sophie weet vrouwen op prachtige manieren neer te zetten. Sterk, kwetsbaar, open, stoer, mooi en bewust minder mooi. Ze maakt ze menselijk en de gevoelens die de foto’s oproepen, spraken mij erg aan. Om de ene foto moest ik lachen, bij een wat minder vrolijke vroeg ik me af waarom de blik zo leeg, droevig of aandachtvragend was. Van andere foto’s kreeg ik meteen zin om mijn festival outfits uit de kast te trekken of te gaan picknicken in Frankrijk. Sommige foto’s zijn gek, artistiek of juist in een dagelijks leven omgeving gemaakt, maar dan net met een twist. Hou deze dame in de gaten, ze gaat het ongetwijfeld ver schoppen. Ik heb wat van mijn favorieten geselecteerd, op Sophie van der Perre’s Flickr account zie je nog meer werk.

Sophie van der Perre bij Cottoncake

foto door sophie van der perre

van der perre sophie

sophie van der perre portret

Michael Colville Andersen

Nooit dacht ik dat fietsen zo intrigerend kon zijn. Tot ik een tijdje geleden op een perslunch van VisitDenmark was, over fietsen in Kopenhagen en de Giro d’Italia die dit jaar door Denemarken trekt. In Hotel de Goudfazant maakte ik kennis met de Deense keuken en de fietscultuur. Kopenhagen is een van de steden waar ik graag zelf eens zou rondfietsen. Wij denken vaak dat alleen Nederland zo’n fietsland is, maar de Denen kunnen er ook wat van. Het is goedkoper, veiliger en efficiënter. En de Denen zijn zeker niet van suiker, want ook bij minder mooi weer is de fiets het meest gebruikte vervoersmiddel. Colville maakte van deze dagelijkse bezigheid prachtige plaatjes met de fiets in de hoofdrol. Hele gezinnen vervoeren zich per fiets door de stad, maar ook de sociale interactie op straat (stukken fietsvriendelijker), wist hij te schieten. Ik vond de foto’s fascinerend, herkenbaar en typerend voor de fietscultuur. Fietsen langs de grachten is leuk, in Kopenhagen weten ze ook hoe deze tweewieler je op mooie plekken brengt. Een beetje ‘The Sartorialist‘ voor fietsers 😉

Mijn favoriete foto’s:

Cycle Chic Copenhagen

cycle chic

Bicycle photographie

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte