amsterdam Hotspots tips

Hotspot: Bilder & De Clercq

bilder & de clercq amsterdam

Afgelopen week opende de nieuwste hotspot in Amsterdam-West haar deuren. Bilder & De Clercq, een nieuw soort winkel waar je niet de hele winkel door hoeft voor alle ingredienten van je avondeten. Je shopt per gerecht! Een nieuwe ervaring op de hoek van de Bilderdijkstraat/De Clercqstraat. Ik nam een kijkje en probeerde het concept.

wijnsuggestie

bilder & de clercq

State of mind: wat eten we vandaag?!

Hoewel ik dol ben op lekker eten, blijft ‘wat eten we vandaag’ een vraag die mij altijd weet te irriteren. Niet iedere dag loop ik rond met een craving voor een specifieke maaltijd en niet iedere dag heb ik een eetafspraak buiten de deur. Dan moet ik ineens bedenken wat ik wil eten, boodschappen doen (de horror) en iets maken. Omdat Thuisbezorgd uiteindelijk best een dure hobby is en toch niet zo gezond, doe ik af en toe een poging. Veel verder dan naar Frederique fietsen of een Allerhande recept voor zuurkoolschotel of een boterham kom ik dan niet. Zin en tijd om te koken heb ik niet. Met mij hebben velen last van dit ‘euvel’. Volgens mij is het iets typisch Nederlands, want nuchtere Hollanders als wij zien eten altijd als een noodzakelijk kwaad wat even snel moet gebeuren. Veel concepten springen daarop in, net als Bilder & De Clercq.

[adsense]

Gerechten shoppen

Bij Bilder & De Clercq hoef je niet eerst te bedenken wat je wilt eten. Je kiest een gerecht uit een van de tafels, pakt alle ingredienten en de receptenkaart en loopt naar de kassa. Het aanbod wisselt regelmatig, er is altijd keuze uit vis, vlees en vegetarisch en alles is vers. Ook voor je brood kun je bij Bilder & De Clercq terecht, je dessert bestaat uit Frozz ijs of verantwoorde koekjes en andere snacks. Het is eigenlijk een compacte supermarkt waar je terecht kunt voor een maaltijd en alles wat je maaltijd of je avond nog aangenamer kan maken. Veel biologische spullen, een hoekje met fancy keukenbenodigdheden en in de zithoek kun je meteen een broodje en wat koffie wegwerken. Bij binnenkomst kon ik alleen maar ‘Wow, over alles is nagedacht en alles klopt’ uitbrengen. Het is een combinatie van Marqt, Dean & Deluca en favoriet restaurant in Barcelona Cornelia & Co. Fris, ruim, licht. Vernieuwend en een andere ervaring is het zeker!

keuken benodigdheden

gerechtentafel

Getest

Ik probeerde een vegetarische maaltijd; paddestoelen mix met rucola, peterselie en feta kaas. Geen gedoe met ingredienten zoeken, dat scheelt een hoop tijd! Alles ging mee in een mooie paperbag, waar ik thuis aan de slag kon. Bij alle maaltijden hoort een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten. Met een kritische blik op de prijs/kwaliteit van de producten, is de prijs van € 6,50 aan de hoge kant. De rucola had behoorlijk wat bruine en kapotte blaadjes en omdat ik nog knoflook in huis had werd er alsnog € 0,50 voor de maaltijdkaart in rekening gebracht. Een tas mooie boodschappen (ik kocht ook nog een fles ginger ale, 3 pakjes peppersmith mintjes en een croissant voor in het vuistje) voor € 26,85. Dat kost een gemiddelde Thuisbezorgd bestelling voor 2 personen ook, met als voordeel dat ik de restjes de dag erna kan opwarmen en niet zelf in de keuken hoef te staan. De tijd die ik niet hoef te koken, kan ik werken en dan is zo’n bestelling snel terug verdient. Het concept an sich is sterk, alles extreem uitgedacht maar de puntjes op de i zie ik nog even niet.

bilder de clercq amsterdam

ingang-bilder-declercq

zak-bilder-declercq

bilder-declercq-maaltijd

Wat is er zo leuk: shoppen per gerecht, mooie receptenkaart en een prachtig interieur
Wat kan er beter: de kwaliteitscontrole en ik mis een mooi mapje om alle maaltijdkaarten in te bewaren. Ze zien er te mooi uit om na gebruik weg te gooien!
Extra punten: je kunt betalen met credit card, hoera! Trakteer jezelf op een mooi tijdschrift bij de overburen, Bestseller!

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte